CAST / ENG

Malva y asfódelo. 2020

El Gabinete de dibujos és una galeria d’art dedicada al dibuix contemporani, entés en un sentit molt ampli i sense complexos, què no vol limitar-se al suport sobre paper ni negar el color; que entén el dibuix com una poderosa eina de reflexió, amb possibilitat d’immediatesa i bàsica per a la composició i la conformació de la imatge. 

Com a galeria, el Gabinete de dibujos aspira a ser un amplificador de les idees dels seus artistes i un difusor del seu treball. 

Compta ara amb nou artistes col·laboradors:  Ernesto Casero, Manuel Antonio Domínguez, ESCIF, Susanna Inglada, Roberto Mollá, Felipe Ortega Regalado, America Sanchez, Santiago Talavera i Nieves Torralba.

Està situat des de 2020 a València. Compta amb un espai interior tancat i un altre exterior obert o atri que connecta la intervenció de cada artista amb el carrer i la vida urbana.

Un dels seus valors són els muntatges/posades en escena de cada exposició, molt estudiades i respectuoses amb l’obra i el/la artista; i la cura en la presentació i la conservació de cada peça, recolzats en l’estudi d’emmarcació professional GRIS

El Gabinete de dibujos forma part del Consorcio de Galerías de Arte Contemporáneo i de LAVAC. Després de la seua inauguració ha mantingut una programació de quatre/cinc mostres anuals i ha participat en Drawing Room Madrid 2022 i UVNT’23.

En 2021 va obtindre el Premi a la Millor Exposició de l’Obert València atorgat per la Generalitat Valenciana, amb l’exposició de Santiago Talavera “El pasado habrá sido un planeta extraño”.